Tegenlicht Meetup Den Haag Terug Naar De Satellite Queens

Tegenlicht Meetup Den Haag Terug Naar De Satellite Queens
Wanneer: Woensdag 22 Maart 19:00/20:00 – 22:00 uur
Waar:       Bij Pakhuis de Règâh Hoefkade 11, Den Haag.
Entree:     Gratis

Tegenlicht Meetup Den Haag Terug Naar De Satellite Queens Pakhuis de Regah Pakhuis de Reiger een soort Pakhuis de Zwijger in Den Haag
Elke zondagavond kijken miljoenen Arabische mannen en vrouwen naar de gedurfde talkshow Kalam Nawaem – letterlijk ‘vrouwenpraat’. Al vijftien jaar hoort de talkshow bij de best bekeken programma’s in de Arabische wereld. De populaire presentatrices hebben een vaste plek in talloze harten en huiskamers veroverd. In 2007 maakte VPRO Tegenlicht een uitzending over deze unieke talkshow. Tien jaar later keert regisseur Bregtje van der Haak, die zelf ook drie keer te gast was in de talkshow, terug naar de kleedkamers in Beiroet. 

De talkshow Kalam Nawaem is een goudmijn voor de Saoedische eigenaar sheikh Waleed Al Ibrahim. De beeldschone presentatrices bespreken wekelijks actuele onderwerpen en schuwen daarbij geen taboes. Gevoelige kwesties als overspel, straffen-met-zweepslagen en terrorisme worden bespreekbaar gemaakt. De dames zijn belangrijke rolmodellen en hun mening telt. Met de opkomst van sociale media is hun invloed nog verder toegenomen. De show zorgt op straat, in de media, koffiehuizen en huiskamers met grote regelmaat voor hoog oplopende discussies. De kracht van de talkshow is dat het progressieve en conservatieve geluiden uit de Arabische wereld op één podium bij elkaar brengt en in stevige gesprekken die kloof overbrugt. De onderhoudende en verhitte gesprekken helpen om belangrijke stappen vooruit te zetten op het gebied van vrouwenrechten en een nieuwe Arabische samenleving vorm te geven.

Samen zoeken we een antwoord op de vraag;
Wat kunnen we van de presentatrices Muna, Nadia en Rania leren? En in het Haagse toe kunnen passen zo op de rand van de Schilderswijk

19:00 uur
Terugkijken van Tegenlicht uitzending voor wie wil
20:00 uur
 Start interactieve Tegenlicht Meetup in Den Haag 
21:00 uur  
Kleine pauze
22:00 uur
 Einde programma en gezellig borrelen en nababbelen @ de Ba(zaa)r of Ideas

Over de Tegenlicht Meetups in Den Haag
De woensdag na de uitzending van VPRO Tegenlicht op zondag praten we bij Pakhuis de Règâh in de Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag, aan de hand van fragmenten, samen binnen het thema na over de documentaire.

Auteur: Tegenlicht Den Haag

De Tegenlicht Meetups in Den Haag wordt sinds 2013 door een enthousiast team ism VPRO georganiseerd

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.